Keresés


Elérhetőség

Szandra Érzéki Masszázs
XIII.kerület

06-20-433-44-66

E-mail: szandra38@indamail.hu

MASSZÁZS VARIÁCIÓK !!

2012.09.11 13:55

 

Svédmasszázs

A svéd masszázs képzi valamennyi európai masszázsfogás alapját. Öt alapfogását kombinálva felfrissíti a szervezetet. Fokozza a vérkeringést, javítja az emésztést, fájdalmat csökkent - pl. stresszes fejfájás -, felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, enyhíti az álmatlanságot, fokozza az éberséget, de mindenekelőtt elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását.

 

Sportmasszázs

Sport területén alkalmazott frissítő, bemelegítő, lazító, regeneráló masszázs. Bárki igénybe veheti a mozgékonyság növelésére, izmok fellazítására, izomduzzanatok enyhítésére, fájdalomcsillapításra, valamint a sérülések gyógyulása utáni rehabilitációnál, a teljes mozgáskészség visszaállítására. Fokozza a teljesítményt és nyugtatólag hat a sportolóra. A testmozgás előtti masszázs csúcsformában tartja az izmok rugalmasságát, csökkenti a merevséget és növeli a terhelhetőséget. A testedzés után feloldja az izomfeszülést, és a tejsav eltávolításával megkíméli a sportolót az izomláztól.

 

Frissítő masszázs

Vérkeringés és közérzetjavító masszázs (hasonló a gyógy- és sportmasszázshoz).

 

Talpmasszázs

A talpmasszázs lényege a reflexológia. Talpunk egyes pontjai kapcsolatban állnak testünk minden szervével. Az idegek helyett közvetítőcsatornák, energia pályák vannak, melyek hasonlóak a kínai akupunktúra meridiánjaival. A talp reflexzónáiról már sablont is készítettek, mellyel otthon is könnyedén bárki élvezheti jótékony hatásait. A talpmasszázs során nemcsak a pontok megfelelő megtalálása és annak nyomása a lényeg, hanem a nyomás technikája is. A kezelés során a masszőr végig nyomás alatt tartja az adott szerv pontját, és azon felül különféle időközönként, és erősséggel újból- és újból nyomást gyakorol. Egy-egy talpmasszázs előtt a masszőr kikérdezi a pácienst, hogy ismeretet szerezzen a problémáiról, betegségeiről, ez egyfajta kiindulópont a kezeléshez. A talpmasszázs egyébként már több ezer éves hagyományra tekint vissza. Használták már a keresztények és a kínaiak is. A kezelés hatékonysága mivel tudományosan igazolt, Európában is nagyon elterjedt. Technika: A két láb a bal és a jobb testfélhez igazodva képez egységet. Tehát ha valamely szervünkből kettő van, például tüdő, vese mindkét lábon megtalálhatók. A középen elhelyezkedő szervek, mint a szív, pajzsmirigy, torok szintén mindkét talpon megtalálható, de azok már a talp belső felületén helyezkednek el. A talpmasszázst, mint kiegészítő kezelést is alkalmazhatjuk.

 

Manager masszázs

A mai rohanó világunkban, amikor mindennapjainkat a stressz, az állandó munka, időhiány, feszültség, monotonitás jellemzi akkor bizony elkél ez a kezelés, az ülőmasszázs vagy másnéven a manager masszázs. Ezt a masszázstechnikát egy speciális ülő masszázs széken végzik, a kezelés általában 15-20 perces. Nem kell levetkezőni, vagy speciális ruhát felvenni hozzá, mert a masszázs a saját ruhánkban történik és krémet sem alkalmaznak. A kezelés során a masszőr az akupresszúra és a reflexológia pontjait ingereli, átmasszírozza a hátat, derekat, nyakat és a karokat. A masszázs frissít, fellazítja elgémberedett izmainkat, csökkenti a fájdalmakat, mint pl. a hanyag testtartást az üléstől, növeli a teljesítőképességünket, erősíti az immunrendszert, az elzáródott ereket kitágítja, így friss vérrel látja el az agyat és az izomzatot.